מדוע המונח העתיק פחות רלוונטי לימינו
כולנו מכירים את הציטוט המפורסם מהמשנה: "מרבה נכסים – מרבה דאגה". ככל שאדם עתיר יותר בנכסים, כך הוא גם עסוק בצורך לנהל אותם ובדאגה לשימורם. אמירה זו מניחה שניהול נכסים, תחזוקה, השכרה, וכו', כרוכים בעבודה מצד בעל הנכס, ולכן לעיתים מוטב להימנע מצבירת רכוש על מנת להפחית מהנטל שנלווה לעצם החזקתו. יש לכך הגיון עקרוני ברור. אך האם המסקנה הזו נכונה גם בעידן שבו אנו חיים כיום, בשנת 2022?
עולם ניהול הנכסים עובר בשנים האחרונות מהפכה של ממש. אם עד לפני כמה עשרות שנים בעלי הנכסים נדרשו לדאוג, לנהל ולתחזק את נכסיהם בכוחות עצמם, עם הזמן החלו לצוץ חברות ניהול רבות אשר סיפקו שירותים לניהול נכסים תמורת חלק צנוע (באופן יחסי) משכר הדירה, והפחיתו באופן דרמטי את "כאב הראש" והדאגה הכרוכים בעצם ניהול הנכס על ידי בעליו.
בשנים האחרונות, במסגרת מהפכת ה-RETech הגלובלית, הלך עולם ניהול הנכסים צעד נוסף משמעותי קדימה. כיום פלטפורמות אינטרנטיות מספקות שירותי ניהול לנכסים מרחוק, תוך צמצום מעורבותו של בעל הנכס בניהול השוטף, ומספקות טיפול, מקצה לקצה, בכל. פלטפורמות אלה מאפשרות לבעלי הנכסים להשקיע מרחוק בראש שקט ובצורה יעילה וחכמה.
נראה שלפחות במובן הזה, האמירה לפיה מי שמרבה בנכסים מרבה בדאגה איבדה מכוחה, וכי אין מניעה אמיתית לבצע מספר רב של השקעות נדל"ן בחו"ל, ללא כל חשש.